ЙОГА, пилатес и медитация упражнения за начинаещиЙога за начинаещи
Йога за отслабване
Йога и медитация

ЙОГА упражнения за начинаещи

Добре дошли в йога зоната. Заедно ще се опитаме да разберем какво представлява йога и как всеки един от нас може да започне да практикува специално подбраните упражнения за начинаещи. Независимо дали сте напълно нов в света на йогата или тренирате и се интересувате от години, редовното практикуване ще се отрази невероятно на физическото ви състояние.

ЙОГА помага на практикуващия в няколко много важни аспекта: подобрава нашата гъвкавост, издръжливост и концентрация. Чрез редовно практикуване ние опознаваме нашето тяло. Всяка една от йога позите, наречени асани, натоварва различна група мускули, но чрез комбиниране на правилно дишане и максимална концентрация, практикуването на йога ще отвори пред вас врати, който не сте подозирали, че съществуват.

ЙОГА за начинаещи

ЙОГА помага на практикуващия в няколко много важни аспекта: подобрава нашата гъвкавост, издръжливост и концентрация. Чрез редовно практикуване ние опознаваме нашето тяло. Всяка една от йога позите, наречени асани, натоварва различна група мускули, но чрез комбиниране на правилно дишане и максимална концентрация всеки един от нас може да усети ползите независимо дали сте начинаещи или се занимавате от години със спорт.

Не забравяйте, че в йога няма правила. Всеки от нас сам усеща кога е достигнал границите си и кога трябва да засили или намали напрежението. Ваштето тяло е най- доброто мерило за това колко дълбоко сте влезли във всяка поза. Избягвайте болката и винаги се навеждайте или разтягайте докато сте в контрол над позата.

ЙОГА за отслабване

ЙОГА трябва да се практикува възможно най- често, като тези упражнения за начинаещи са подходящи за изпълнение по всяко време. Има различни практики, като например сутрешни или вечерни тренировки, в зависимост от свободното време. Сутрин препоръчителни са по- интензивни натоварвания, докато вечер е момента за пранаяма или упражнения свързани повече с контрола над дишането.

Чрез редовно практикуване на йога Вие ще развиете:

  • Хармонично развито тяло
  • Изправяне на прегърбване или други деформации
  • Отслабване и стягане на корема и други проблемни зони
  • Контрол над дишането
  • Фокус и концентрация

Не се страхувайте да опитате, дори и да не успеете в първата си тренировка. Никой не очаква резултати след едно натоварване. Бъдете постоянни в практикуването на йога упражнения за начинаещи.

Предложените тук упражнения за отслабване с йога са подбрани специлно от екипа на "Йога зона". Ние сме опитали стотици упражнения за начинаещи и напреднали и сме селектирали само най- доброто, на което сме попадали. Инструкциите са преведени, за да може всяко видео да бъде разбрано от максимално много хора. Инструкторите са професионалисти помогнали на много хора по света. Подбраните упражнения за начинаещи в йога са идеални за стартиране, както и за редовна практика от напреднали.

Опитайте сами и ще се убедите, колко полезно може да бъде практикуването на йога. Милиони хора по света, независимо от възраст, пол или местоположение се опитват ежедневно да станат по- добри практикувайки йога. В хола, на двора или където намерите свободно място, вие можете да започнете с упражненията. Трябва ви воля и дисциплина. Напреднали или начинаещи, всеки от нас може да отдели 15 минути на ден, за да забави препускащите мисли, да се фокусира върху ритама на дишане и да се заеме с упражениета за начинаещи в йога, предложени тук.Back to Top