Видео упражнения за отслабване чрез метода ПИЛАТЕС

Пилатес е система за физическо натоварване, разработена от Джоузеф Пилатес, роден в Мьонхенгладбах, Германия. От дете той започва да изучава две различни форми на физически упражнения: източна и западна, като обръща сериозно внимание и на йога. През първата половина на ХХ век, Пилатес разработва система от упражнения, които са предназначени за укрепване на човешкия ум и тяло. Той вярвал, че психическото и физическото здраве са взаимосвързани.

Чрез редовно практикуване на пилатес Вие ще развиете:

  • Баланс и координация
  • Силен и здрав гръбначен стълб
  • Контрол над дишането
  • Фокус и концентрация
  • Отслабване и стягане на корема и други проблемни зони

Пилатес е метод, който може да бъде лесно адаптиран към нуждите и физическото състояние на всеки човек. Модификацията е ключът към успеха. Всички упражнения са разработени с модификации, които могат да направят една тренировка безопасна и предизвикателна за човек на всяко ниво.

Пилатес напряга преди всичко ядрото на тялото ни и коремните мускули. Упражненията помагат в изравняването на пропорциите на всяко едно тяло, както и разграждането на подкожните мазнини. Стягането на гърба може да облекчи болки, които ви мъчат от години. Контролираното и осъзнато изпълнение на техниките пилатес заздравяват и укрепват мускулатурата. Упражненията могат да се изпълняват вкъщи и не изискват допълнителни уреди, нито натоварват стави ви. Пилатес ни помага да се фокусираме върху дъха, позицията на тялото и вътрешната концентрация. Метода е отлично допълнение за всякакъв друг спорт.

Пилатес ще ви даде гъвкавост като в същото време ще разработите и мускулна сила и издръжливост. Един от ключовите елементи, които отличават Пилатес от други форми на упражнения е, че той развива равномерно всички наши мускули, докато повечето спортове развиват един конкретен набор от мускули. Гъвкавостта може да бъде постигнато само ако всички мускули, големи и малки, са равномерно развити. Пилатес е добре за всички, независимо от тяхната възраст и ниво на фитнес, като упражненията могат да бъдат адаптирани към всеки отделен орган. Пилатес ви прави по- хармонични с тялото си, така че да сте наясно с това как да изпълнява ежедневните задачи по начин, който защитава както и развива организма ви.Научете повече за йога, пилатес и медитацияЙога за начинаещи
Йога за отслабване
Йога и медитация
Back to Top